Акція до Всесвітнього дня книги «Відпусти книгу»

Акція до Всесвітнього дня книги «Відпусти книгу»

23 квітня 2010 - 25 квітня 2010

Територія міста Ужгород

23 квітня у всьому світі відзначають День книги та авторського права. Свято засноване у 1996 році на 28-й сесії ЮНЕСКО, і відтоді щорічно відзначається в цей день.

Генеральна  конференція ЮНЕСКО, яка відбувалася  в 1995 році у Парижі вирішила віддати 23 квітня данину поваги книгам і авторам, закликаючи всіх (а особливо молодь) отримувати задоволення від читання, поважати внесок тих, хто сприяв соціальному і культурному прогресу людства.

Метою святкування Всесвітнього дня книги та авторського права стало привернення уваги як урядових органів, так і широкої публіки до книг, як до джерела отримання знань, засобів вираження та комунікації, які залишаються основою освіти і критичного мислення, незважаючи на швидкий розвиток більш складних джерел інформації.

До  Дня книги ми віришили провести в Ужгороді акцію “Відпусти книгу”. Акція основана на всесвітньому читацькому русі “Буккросинг”(book-crossing).

Буккросинг – це безкоштовний обмін  книгами. Його суть полягає в тому, що людина, прочитавши книгу, залишає її в зазначеному громадському місці, де будь-хто може взяти цю книгу собі. Таким чином, книги «звільняються» і мандрують від одного читача до іншого, не залежуючись на полицях.

Щоб книгу не прийняли за загублену в ній необхідно подати деяку інформацію.

А саме:

– Попередження про те, що ця книжка не загублена. Наприклад, залишити напис: “Ця книга не загублена, заглянь всередину”.

– Свої  враження від книжки.

– Свої  контакти: ім’я, номер телефону, e-mail, icq, twitter, facebook, vkontakte, і т.д.

Залишити  книжку можна в будь-якому громадському місці чи можливо десь заховати, чим зробити цікавим процес пошуку книги.

Після того, як ви залишили книгу опублікуйте про неї інформацію в соціальних мережах: в твітері, в блозі чи навіть в коментарях до цього запису. Таким чином хтось зможе підібрати книгу за вподобанням і спробувати вполювати її.

У світі для «вільних» книг існують спеціальні місця(полиці) в книгарнях, кафе, магазинах. Саме на таких полицях можна обміняти свою книгу на чиюсь. Запрошуємо заклади Ужгорода та і не тільки Ужгорода, приєднатися до акції і виділити невеличке місце для обміну книгами.

Усі адреси опублікуються на сайті окремим  записом, а також в окремих темах на фейсбук, вконтакті, на твітері з хештегом #uzbook.

Щоб додати свій заклад необхідно написати листа на [email protected] з інформацією про заклад та місце для обміну.

Пропонуємо  інформаційним порталам та різного роду сайтам приєднатися до висвітлення акції. Список сайтів також буде опубліковано.

Так, як день книги цього року припадає на п’ятницю, а з цього дня вже починаються вихідні, то акцію буде розтягнуто на три дні (з 23 по 25 квітня).

Ближче  до акції буде опубліковано форми для заповнення інформацією про книгу, а поки починайте вибирати книги, якими б хотіли поділитися :)

Організатор uzhgorod-online.com

Зустріч вконктакті

Місця де проходитиме акція і можна поділитися книгою https://uzhgorod-online.com/2010/04/podilitsya-knyhoyu/

Мітки: ,

Реклама на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх