Всеукраїнський турнір «Відкрита першість міста Ужгорода з тенісу»

Всеукраїнський турнір «Відкрита першість міста Ужгорода з тенісу»

27 січня 2018 - 28 січня 2018

СК «Юність» (вул.Заньковецької, 5)

Офіційно вважається, що теніс з’явився в XIV столітті на території сучасної Франції. Французька знать захоплювалася так званою «грою долонею» («же де пом»), яка справила великий вплив на розвиток сучасного тенісу. Першими гравцями-аматорами стали священнослужителі, і не тільки молоді семінаристи, але й священики більш високих звань: архієпископи і кардинали. Гра проводилася в стінах монастирів, переважно на кам’яній підлозі. Згодом для зручності гри на руку, що б’є по м’ячу, почали надягати рукавичку, а м’яч відбивати дерев’яними предметами, які згодом трансформувалися у так звані ракетки. Ці дерев’яні предмети були мало схожі на сучасну ракетку.

Слово «теніс» виникло від старофранцузького слова «Tenèts!», яке промовляв гравець під час подачі м’яча. Згодом це слово запозичили англійці й пристосували його під свою мову, — так виникло слово «Tennis», яке й поширилося.

Тенісні турніри здебільшого проводяться за олімпійською системою. Пари визначаються шляхом жеребкування з попереднім розсіюванням. Зрідка проводяться колові турніри, або турніри, в яких спочатку граються матчі в групах з подальшим переходом на олімпійську систему.

Реклама на сайті

Реклама на сайті

Знайдіть свою подію

Календар подій

Коментарі

вверх